fbpx
Foto: Mario Dabo, restoran Zelen Dvor

CARPACCIO OD GRDOBINE: Čarolija na tanjuru po receptu chefa restorana Zelen Dvor

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Za carpaccio od grdobine najvažnije je da koristite svježu ribu. Stoga, ukoliko se nalazite na našoj obali, nikako ne propustite priliku za spravljanje ove čarolije na tanjuru, jer tu ćete najlakše pronaći grdobinu tek izvađenu iz mora. Recept je za naše čitatelje pripremio Mario Dabo, chef kultnog zagrebačkog restorana Zelen Dvor.

Sastojci (za 4 osobe):

0,80 kg očišćenog repa grdobine
0,30 kg rikole
4 jušne žlice maslinova ulja
4 jušne žlice balzamičnog octa
4 male žlice sira grana padana
12 kapara
sol i papar po želji


Priprema:

Rep grdobine očistite od kosti i žilavih opni, posolite i popaprite, umotajte u foliju i ostavite u dubokom zamrzivaču oko sat vremena. Na tanjure posložite rikolu, začinite maslinovim uljem i balzamičnim octom, oko salate slažite tanko rezanu grdobinu. Začinite ribanim sirom, kaparima i mješavinom ulja i octa.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJU KUHARICU: Chef kultnog zagrebačkog restorana otkriva sedam omiljenih recepata

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.