Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Čarolija slavonske kuhinje: Ljuti gulaš sa slaninom ostavit će vas bez daha!
Dobri stari gulaš u sasvim novom, ali jednako ukusnom ruhu.
Sastojci:
- 1/2 kg miješanog mesa
- 250 g luka
- 150 g suhe slanine
- 2 svježe paprike
- žlica ljute mljevene paprike
- žlica slatke mljevene paprike
- 1 mrkva
- 1 svježa rajčica
- 3 češnja češnjaka
- 3-4 lista lovora
- ulje
- suhi začini
- sol
- papar
- peršin
Priprema:
U tavu ulijte ulje. Dodajte sitno sjeckanu suhu slaninu i propržite.
Kada se slanina isprži, izvadite je šupljikavom žlicom pa u to ulje ubacite sitno sjeckani luk i dinstajte desetak minuta. Potom dodajte nasjeckanu mrkvu te svježu papriku nasjeckanu na kockice. Još malo dinstajte.
Zatim dodajte prženu suhu slaninu, meso isjeckano na kockice i nekoliko listova lovora. Dolijevajte vodu – pomalo – i dinstajte meso na tihoj vatri oko 2 sata. Potkraj dodajte rajčicu i malo je prodinstajte. Dodajte sve začine, peršin i češnjak.
Kuhajte još minutu-dvije i gulaš je gotov. Ako želite više umaka, stavite malo više vode s razmućenim brašnom.