Pinterest

Čarolija slavonske kuhinje: Ljuti gulaš sa slaninom ostavit će vas bez daha!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Dobri stari gulaš u sasvim novom, ali jednako ukusnom ruhu.

Sastojci:

  • 1/2 kg miješanog mesa
  • 250 g luka
  • 150 g suhe slanine
  • 2 svježe paprike
  • žlica ljute mljevene paprike
  • žlica slatke mljevene paprike
  • 1 mrkva
  • 1 svježa rajčica
  • 3 češnja češnjaka
  • 3-4 lista lovora
  • ulje
  • suhi začini
  • sol
  • papar
  • peršin

Priprema:

U tavu ulijte ulje. Dodajte sitno sjeckanu suhu slaninu i propržite.

Kada se slanina isprži, izvadite je šupljikavom žlicom pa u to ulje ubacite sitno sjeckani luk i dinstajte desetak minuta. Potom dodajte nasjeckanu mrkvu te svježu papriku nasjeckanu na kockice. Još malo dinstajte.

Zatim dodajte prženu suhu slaninu, meso isjeckano na kockice i nekoliko listova lovora. Dolijevajte vodu – pomalo – i dinstajte meso na tihoj vatri oko 2 sata. Potkraj dodajte rajčicu i malo je prodinstajte. Dodajte sve začine, peršin i češnjak.

Kuhajte još minutu-dvije i gulaš je gotov. Ako želite više umaka, stavite malo više vode s razmućenim brašnom.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.