Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
ČAROLIJA BAKINE KUHINJE: Pljeskavice od krumpira začas su gotove, a ne mogu biti ukusnije!
Ovo je još jedan domaći starinski recept. Sigurno će vam se svidjeti.
Sastojci:
- 3 veća krumpira
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 do 2 jajeta
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- peršinov list
- malo mljevene paprike
- sol
- papar
Priprema:
Krumpir očistite, naribajte, posolite i prelijte vodom.
Ostavite 15-ak minuta pa dobro ocijedite. Dodajte sitno nasjeckan luk i češnjak, mljevenu papriku, papar, jaja, krušne mrvice i sitno nasjeckan peršinov list. Sve dobro izmiješajte.
Formirajte male pljeskavice na dlanu, provući ponovno kroz krušne mrvice i pržite u ulju na tihoj vatri dok ne porumene. Izvadite na papirne ubruse.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.