
ĆUFTE U UMAKU: Detaljan recept za pravi kulinarski užitak!
Ova torta može se pripremiti za sve posebne prilike…
Sastojci za smjesu:
Sastojci za kremu:
Sastojci za preljev:
Priprema biskvita:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer te dalje tucite. Dodajte sok i koricu limuna te jedan po jedan žumanjak naizmjence s brašnom. Dobivenu biskvitnu smjesu izlijte u oblik za tortu koji ste prethodno obložili namazanim papirom. Tortu pecite na 200 stupnjeva oko 50 minuta.
Kad je pečena, ostavite da se ohladi u otvorenoj pećnici, a zatim je izrežite na tri jednake ploške.
Priprema kreme:
Brašno razmutite s malo hladnoga mlijeka te ga dodajte u preostalo vruće mlijeko i sve kratko prokuhajte da se zgusne. Zasebno izmiješajte maslac, šećer i vanilin šećer te miješajući dodajte žlicu po žlicu u ohlađenu gornju smjesu. Izmiješanu smjesu razdijelite na tri dijela. Zatim nadjenite tortu u dva sloja, a trećim dijelom kreme premažite tortu izvana.
Priprema preljeva:
U zdjelici popržite šećer do tamnožute boje, a zatim ga zalijte sa 1,5 dl vrućeg mlijeka i pustite da se šećer rastopi i prokuha u jednoličnu karamel-tekućinu.
Žumanjke, šećer i gustin izmiješajte pjenasto i dodajte u karamelu te miješajući stavite da sve kratko prokuha, a zatim preljev ohladite. U ohlađeni preljev umiješajte bademe (koje ste prethodno ogulili, popržili i izrezali na štapiće) pa njime prelijte cijelu tortu.
ĆUFTE U UMAKU: Detaljan recept za pravi kulinarski užitak!
Omiljeno zimsko jelo! Bake bi bile ponosne! Jelo naših starih koje je i danas sve popularnije!
SAVRŠENO ZIMSKO JELO: Kisela repa s grahom
AS DOMAĆE KUHINJE: Grah s kobasicama za hladne zimske dane