
Lepinje kao iz pekarnice: Kada ih isprobate, sve manje ćete kupovati kruh!
Ova torta može se pripremiti za sve posebne prilike…
Sastojci za smjesu:
Sastojci za kremu:
Sastojci za preljev:
Priprema biskvita:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer te dalje tucite. Dodajte sok i koricu limuna te jedan po jedan žumanjak naizmjence s brašnom. Dobivenu biskvitnu smjesu izlijte u oblik za tortu koji ste prethodno obložili namazanim papirom. Tortu pecite na 200 stupnjeva oko 50 minuta.
Kad je pečena, ostavite da se ohladi u otvorenoj pećnici, a zatim je izrežite na tri jednake ploške.
Priprema kreme:
Brašno razmutite s malo hladnoga mlijeka te ga dodajte u preostalo vruće mlijeko i sve kratko prokuhajte da se zgusne. Zasebno izmiješajte maslac, šećer i vanilin šećer te miješajući dodajte žlicu po žlicu u ohlađenu gornju smjesu. Izmiješanu smjesu razdijelite na tri dijela. Zatim nadjenite tortu u dva sloja, a trećim dijelom kreme premažite tortu izvana.
Priprema preljeva:
U zdjelici popržite šećer do tamnožute boje, a zatim ga zalijte sa 1,5 dl vrućeg mlijeka i pustite da se šećer rastopi i prokuha u jednoličnu karamel-tekućinu.
Žumanjke, šećer i gustin izmiješajte pjenasto i dodajte u karamelu te miješajući stavite da sve kratko prokuha, a zatim preljev ohladite. U ohlađeni preljev umiješajte bademe (koje ste prethodno ogulili, popržili i izrezali na štapiće) pa njime prelijte cijelu tortu.
Lepinje kao iz pekarnice: Kada ih isprobate, sve manje ćete kupovati kruh!
KREMASTI PUDING-KOLAČ: Nezaboravna čarolija okusa koju će obožavati svi ukućani!
Punjene krumpir-palačinke: Komotno mogu zamijeniti i glavno jelo za ručak!
BAKLAVA OD VIŠANJA: Oduševit će vas ova varijanta poznatog orijentalnog deserta