Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
CANNELLONI SA SIROM I POVRĆEM: Bliski ‘rođaci’ lazanja kojima je nemoguće odoljeti
Cannelloni sa sirom i povrćem, bliski ‘rođaci’ lazanja oduševit će vas lakoćom pripreme.
Sastojci:
10 listova lazanja
1 veći luk
1 režanj češnjaka
1 veća tikvica
300 g gljiva po izboru
150 g ricotta ili nekog drugog sličnog sira
2 žličice maslaca
50 ml bijelog vina
sol, papar, peršin, bosiljak
Za bešamel:
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
500 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
1 vrećica parmezana
muškatni oraščić, sol, papar, češnjak u prahu
Priprema:
Na maslacu propržite luk i češnjak pa dodajte tikvice i gljive. Začinite i dinstajte 10 minuta. Dodajte bijelo vino pa dinstajte još 10 minuta kako bi alkohol ispario. Prohladite punjenje pa u povrće umiješajte sir. Lazanje skuhajte u slanoj vodi. Na svaki list stavite žlicu punjenja pa zarolajte. Pripremite bešamel. Na maslacu propržite brašno do zlatne boje. Maknite posudu s vatre pa dodajte mlijeko neprestano miješajući. Vratite umak na laganu vatru. Dodajte vrhnje za kuhanje, začine i parmezan. Miješajte sve dok se umak ne zgusne. Posudu premažite maslacem pa složite cannellone jedan do drugog, u jednom redu. Prelijte bešamelom. Po želji na vrh dodajte još parmezana. Pecite u pećnici na 200cstupnjeva oko 30 minuta. Poslužite uz sezonsku salatu i omiljeno bijelo vino.