Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
BRZE FRITULE: Mirisne i mekane, baš kao s omiljene adventske kućice!
Isprobajte sjajan recept za fenomenalne fritule koje ćete pripremiti u tren oka!
Sastojci:
1 jaje
180 ili 200 ml tekućeg jogurta
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 čep rakije, može i bez toga
prstohvat soli
200 g glatkog brašna
pola praška za pecivo (može i cijeli, bit će još mekše)
po želji: limunova korica, jabuka, cimet…
ulje
Priprema:
Pjenjačom izmiješajte jaje, jogurt, šećer, vanilin šećer, rakiju i sol. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo. Tijesto treba biti gusto. Ugrijte ulje u loncu. Mora biti dovoljno ulja da fritule ne dodiruju dno. Smanjite vatru na srednju jačinu. Uzmite dvije žlice i nauljite ih. Jednom žlicom uzmite dio smjese, a drugom smjesu pogurajte u ugrijano ulje. Nemojte prepuniti lonac. Pecite
dok fritule sa svih strana ne poprime zlatnosmeđu boju.