
Mekan i sočan kolač od kukuruzne krupice: Poput svilenog oblačića koji se topi u ustima
Jesen je doba kada uživamo u brojnim ukusnim plodovima, među kojima je mnogima omiljeni kesten. Osim pečenih kestena, kesten pirea, uživamo i u brojnim slasticama. Brza kesten torta bez pečenja je svakako desert kojeg ne želite propustiti! Potrebno vam je svega pola sata vremena, idealno za početnike!
Sastojci za podlogu:
250 g mljevenih keksa
100 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
50 g šećera u prahu
Krema:
200 g maslaca
50 g šećera u prahu
250 g kesten-pirea
500 g slatkog vrhnja
Priprema:
Maslac i čokoladu rastopite na pari, u to umiješajte kekse i šećer u prahu i dobro izmiješajte.
Kalup za tortu premažite s malo ulja kako se podloga ne bi zalijepila pa pripremljenu smjesu utisnite i poravnajte.
Izmiksajte maslac i šećer, dodajte kesten-pire i 300 ml istučenog slatkog vrhnja . Po želji dodajte žlicu ruma. Kremom premažite podlogu i dodajte šlag od 200 ml tučenog slatkog vrhnja.
Ukrasite ribanom čokoladom ili kakaom u prahu.
Mekan i sočan kolač od kukuruzne krupice: Poput svilenog oblačića koji se topi u ustima
Čokoladni mousse: Fantastičan desert od pet sastojaka
Ukusna piletina s rižom u neobičnom, osvježavajućem umaku
Naučite kako se priprema savršeni bešamel: Koristite ga za razna jela