BRZA KESTEN-TORTA BEZ PEČENJA, JAJA I BRAŠNA: Kremasticu slasticu i početnici će napraviti kao od šale!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Jesen je doba kada uživamo u brojnim ukusnim plodovima, među kojima je mnogima omiljeni kesten. Osim pečenih kestena, kesten pirea, uživamo i u brojnim slasticama. Brza kesten torta bez pečenja je svakako desert kojeg ne želite propustiti! Potrebno vam je svega pola sata vremena, idealno za početnike!

Sastojci za podlogu:

250 g mljevenih keksa
100 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
50 g šećera u prahu


Krema:

200 g maslaca
50 g šećera u prahu
250 g kesten-pirea
500 g slatkog vrhnja

Priprema:

Maslac i čokoladu rastopite na pari, u to umiješajte kekse i šećer u prahu i dobro izmiješajte.
Kalup za tortu premažite s malo ulja kako se podloga ne bi zalijepila pa pripremljenu smjesu utisnite i poravnajte.
Izmiksajte maslac i šećer, dodajte kesten-pire i 300 ml istučenog slatkog vrhnja . Po želji dodajte žlicu ruma. Kremom premažite podlogu i dodajte šlag od 200 ml tučenog slatkog vrhnja.
Ukrasite ribanom čokoladom ili kakaom u prahu.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.