Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
BOŽANSTVENI ZALOGAJI! Imamo recept za NAJUKUSNIJU domaću paštetu od pilećih jetrica!
Domaća pašteta nešto je najfinije što možete kod kuće napraviti, a više je razloga zbog čega je ovaj namaz puno bolje raditi kod kuće, nego kupovati gotov proizvod. Ako ste mislili da je paštetu teško napraviti, prevarili ste se. Naime, priprema nije toliko komplicirana, a okus će oduševiti sve vaše ukućane.
SASTOJCI:
- 750 grama pileće jetrice
- 190 grama mekanog maslaca sobne temperature
- 1 luk isjeckan na kockice
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice timijana/majčina dušice
- 1 žličica ružmarina
- sol i svježe mljeveni papar
PRIPREMA:
Opranu i očišćenu jetricu narezati na krupnije komade. Rastopiti 60 grama, maslaca i na njemu 6-8 minuta pirjati luk, češnjak, timijan i ružmarin. Na to dodati jetricu i pržiti je, neprestano miješajući dok jetrica s vanjske strane ne postane smeđa (unutra treba ostati roza). Taj cijeli proces traje 3-4 minute. Ostaviti da se ohladi.
Ohlađenu jetricu staviti u blender, dodati preostali maslac, sol i papar po ukusu. Blendati dok se ne dobije glatka masa.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.