BOŽANSTVENI ZALOGAJI! Imamo recept za NAJUKUSNIJU domaću paštetu od pilećih jetrica!

Autor: I.Br.

Domaća pašteta nešto je najfinije što možete kod kuće napraviti, a više je razloga zbog čega je ovaj namaz puno bolje raditi kod kuće, nego kupovati gotov proizvod. Ako ste mislili da je paštetu teško napraviti, prevarili ste se. Naime, priprema nije toliko komplicirana, a okus će oduševiti sve vaše ukućane.

SASTOJCI:

  • 750 grama pileće jetrice
  • 190 grama mekanog maslaca sobne temperature
  • 1 luk isjeckan na kockice
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice timijana/majčina dušice 
  • 1 žličica ružmarina 
  • sol i svježe mljeveni papar 

PRIPREMA:

Opranu i očišćenu jetricu narezati na krupnije komade. Rastopiti 60 grama, maslaca i na njemu 6-8 minuta pirjati luk, češnjak, timijan i ružmarin. Na to dodati jetricu i pržiti je, neprestano miješajući dok jetrica s vanjske strane ne postane smeđa (unutra treba ostati roza). Taj cijeli proces traje 3-4 minute. Ostaviti da se ohladi.

Ohlađenu jetricu staviti u blender, dodati preostali maslac, sol i papar po ukusu. Blendati dok se ne dobije glatka masa.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.