fbpx
Foto: Instagram, Željka Gulan

BOLONJEZ À LA ANTONIJA BLAĆE! Voditeljica otkrila fantastičan recept, tajna je u posebnim špagetima!

Autor: Š. P.

Popularna RTL-ova voditeljica Antonija Blaće objavila je prije nekoliko mjeseci priručnik o prehrani nazvan “Ljeto bez parea”, a čitateljima portala Dnevno.hr preporučila je lagani, ukusni i zdravi obrok – bolonjez sa špagetima od tikvica!

Sastojci:

2 tikvice
200 g mljevene junetine
1 srednji crveni luk
3 režnja češnjaka
sol
papar
mljevena paprika
origano
bosiljak
150 g pasirane rajčice

Priprema:

Luk izrežite na sitne komadiće, protisnite češnjak i pirjajte na žlici maslinovog ulja. Dodajte junetinu, posolite, popaprite i pirjajte dok ne posmeđi.

Dodajte mljevenu papriku, origano, bosiljak, a zatim i pasiranu rajčicu. (Ili pripremite bolognese umak kako ga inače radite.)

Spiralizatorom napravite špagete od tikvica, posolite ih, ocijedite i zagrijte ih na tavi da izgube još vode. Namotajte kao špagete, prelijte bologneseom. Po želji dodati sir. Gotovo!

*Priručnik “Ljeto bez parea” možete kupiti u webshopu te na kioscima Tiska, Tisak media centrima i Školskoj knjizi!




Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.