Pinterest

BOLJI OD KUPOVNIH! Ovako ćete napraviti savršen domaći burek

Autor: Z.G./Dnevno.hr

U vrućim ljetnim danima brzi obroci su spas.

Isprobajte ovu verziju bureka oko kojeg nema previše posla.

Sastojci:

  • paket gotovih vučenih kora za pitu, 500 g
  • 50 ml maslinova ulja
  • 250 ml mlake vode
  • sol po ukusu
  • 250 g junetine
  • 2 manje glavice crvenog luka
  • 2 žlice ulja za pirjanje mesa
  • začini (po ukusu)
  • sol
  • papar

Priprema:

Luk narežite i propirjajte na ulju s malo soli, kada postane staklast, ubacite meso, papar i začine te miješajte dok se meso ne usitni i ne prodinsta. Ovakav nadjev odložite dok se ne pripreme kore.

Od ukupne količine kora odvojite 4 cijele. Okrugli lim za pečenje nauljite i obložite korama. U jednu posudu stavite vodu, ulje, sol i promiješajte.

Tom mješavinom natopite kore na dnu lima za pečenje te dodajte malo mesa, a onda preko njega iscjepkane kore. Poprskajte ih uljem i vodom, te dodajte meso.

Redajte dok ne potrošite sve sastojke. Smotajte u burek, pecite na 180 stupnjeva sve dok ne poprimi zlatnu boju.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.