Shutterstock

Bolje od čokoladnog sladoleda: Ovu poslasticu možete jesti čak i ako ste netolerantni na laktozu!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Sladoled je jedna od omiljenih ljetnih poslastica, ali zbog intolerancije na laktozu mnogi ga ne smiju jesti. Zato postoje dovoljno dobre zamjene u kojima možete uživati bez brige.

Sastojci:

  • 4 zrele banane
  • 1 šalica kokosovih listića (brašna)
  • 1 šalica muslija
  • 1 šalica nasjeckanih indijskih oraščića
  • 350 g čokoladnih mrvica

Priprema:

Banane presijecite na 16 komada i svaki režanj stavite na jedan štapić za sladoled. Stavite ih u posudu za pečenje i ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata.

Rastopite čokoladne mrvice na srednjoj jačini uz često miješanje, a potom ju izlijte u šalicu.

Jednu po jednu bananu umočite u čokoladu pa ih pospite kokosom, muslijima i/ili indijskim oraščićima.

Lagano pritisnite kako bi dodaci bolje prianjali.

Vratite banane u posudu za pečenje i ponovno stavite na zamrzavanje najmanje 1 sat.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.