Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
BOLJA OD PRAVE! S bajaderom naprosto ne možete pogriješiti!
Ovaj kolač izgledom i okusom podsjeća na pravu bajaderu, a kako može stajati i do desetak dana, idealan je za blagdanske dane.
Sastojci:
- 800 g šećera
- 1/2 litre vode
- 250 g maslaca
- 300 g oraha
- 300 g mljevenih keksa (petit beurre ili slično)
- 75 dkg čokolade
- Sastojci za glazuru:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 75 g maslaca
Priprema:
Popržite šećer. Stavite ga u vodu u veći lonac i kuhajte dok se sav ne otopi, a smjesa postane sirupasta. Treba paziti da se ne drži predugo na vatri kako se šećer ne bi ponovno počeo kristalizirati, a opet mora se zgusnuti kao sirup.
Potom dodajte maslac, orahe i kekse. Podijelite masu na dva dijela pa u jedan dodajte 75 dkg rastopljene čokolade. Tako će se dobiti krakteristične dvije boje bajadere.
Pleh za kolače namastite, dno obložite staniolom te prvo ulijte tamnu, a potoma svijetlu smjesu. Preko svega prelijte glazuru.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši