Pinterest

BOLJA OD PRAVE! S bajaderom naprosto ne možete pogriješiti!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovaj kolač izgledom i okusom podsjeća na pravu bajaderu, a kako može stajati i do desetak dana, idealan je za blagdanske dane.

Sastojci:

  • 800 g šećera
  • 1/2 litre vode
  • 250 g maslaca
  • 300 g oraha
  • 300 g mljevenih keksa (petit beurre ili slično)
  • 75 dkg čokolade
  • Sastojci za glazuru:
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 75 g maslaca

Priprema:

Popržite šećer. Stavite ga u vodu u veći lonac i kuhajte dok se sav ne otopi, a smjesa postane sirupasta. Treba paziti da se ne drži predugo na vatri kako se šećer ne bi ponovno počeo kristalizirati, a opet mora se zgusnuti kao sirup.

Potom dodajte maslac, orahe i kekse. Podijelite masu na dva dijela pa u jedan dodajte 75 dkg rastopljene čokolade. Tako će se dobiti krakteristične dvije boje bajadere.

Pleh za kolače namastite, dno obložite staniolom te prvo ulijte tamnu, a potoma svijetlu smjesu. Preko svega prelijte glazuru.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.