fbpx
Foto: Depositphotos

Biljka bez koje nema pravog jela! Pripremite tjesteninu s njom i uvijek ćete joj se vraćati!

Autor: Daniela Delale

Špageti sa češnjakom. Iako zvuči nevjerojatno, ovo jednostavno jelo okusom obara s nogu

Sastojci:
2 glavice češnjaka
6 žlica maslinova ulja
500 g špageta
1 žličica soli
½ žličice papra
30 g sira ribanca
¼ žličice čilija
svježi peršin

Priprema:
Nasjeckajte vrh glavice češnjaka, postavite ih na papir za pečenje i svaku prelijte žlicom maslinova ulja. Pecite češnjak sat vremena na 200 stupnjeva. Kada se ispeče, jednu glavicu istisnite i nasjeckajte, a drugu sačuvajte.
Na tavi zagrijte preostale četiri žlice maslinova ulja, dodajte nasjeckani češnjak, čili, sol i papar. Nakon 2 do 3 minuta dodajte skuhanu tjesteninu i istisnite preostalu glavicu češnjaka. Dobro promiješajte i kuhajte pet minuta.
Ugasite vatru, dodajte parmezan i nasjeckani svježi peršin.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.