fbpx

BAZLAMAČA KAKVU JOŠ NISTE PROBALI: Okusite tradicionalni desert u novom ruhu!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Bazlamača, zlevka ili zlevanka tradicionalna je slastica sjeverne Hrvatske koja mnogima budi uspomene iz djetinjstva i dane kada nisu mogli dočekati da baka na stol iznese ukusnu balzamačku. Donosimo recept za bazlamaču kakvu možda nikad još niste probali. Neće vas razočarati!

Sastojci za tijesto:

1 l mlijeka
4 jaja
120 g šećera
limunova korica
sol
300 g kukuruznog brašna
5 žlica ulja
Za premazivanje:
200 ml kiselog vrhnja
150 g džema po želji


Priprema:

U mlijeku razmutite jaja, ulje, šećer, naribanu limunovu koricu, malo soli i kukuruzno brašno. Nauljite lim i izlijte smjesu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečenu bazlamaču zalijte vrhnjem i zapecite još 20 minuta. Vruću po želji premažite džemom, narežite na kocke i poslužite.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.