fbpx
Foto: Depositphotos

BANANA BREAD: Ostaje svjež danima, potrebna je samo jedna zdjela i 15-ak minuta!

Autor: Dnevno.hr/T. Š.

Banana kruh je vrsta kruha od zrelih banana. Ostaje svjež danima a možete ga jesti za doručak, međuobrok ili desert. Priprema se u roku 15-ak minuta i potrebna vam je samo jedna zdjela!

Sastojci:

1/2 šalice omekšalog margarina
1 šalica šećera
2 jaja
2-3 zrele banane
1 žličica sode bikarbone
2 šalice brašna
malo soli
po želji orasi, maline ili neko drugo bobičasto voće


Priprema:

Margarin pjenasto umutiti sa šećerom.
Dodati jedno po jedno jaje i sjediniti smjesu.
Banane izgnječiti i dodati smjesi od jaja te ručno izmiješati.
Brašno, sodu bikarbonu i sol pomiješati i ručno sjediniti sa smjesom od jaja.
Maline posuti s malo brašna pa dodati u dobivenu smjesu. Orahe nasjeckati i također dodati u smjesu.
Kalup za kruh namastiti margarinom te izliti smjesu.
Peći na 200 stupnjeva, oko 50 minuta (provjeriti čačkalicom je li kolač dovoljno pečen).

Autor:Dnevno.hr/T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.