Screenshot/Youtube

BAKLAVA U SMOTULJCIMA: Savršen desert za svaku priliku

Autor: Zlatko Govedić

Iznenadit će vas koliko se lako priprema baklava na ovaj način.

Sastojci:

tanke gotove kore

100 g oraha

50 g mljevenog keksa Plazma

50 g naribane čokolade

1 žlica griza

50 ml ulja

malo soka ili vode

Sastojci za sirup:

350 g šećera

1 vanilin šećer

1/2 limuna

Preukusne ledene kocke: ‘Mogu ih jesti bez grižnje savjesti. Evo i zašto!’ Jedna stvar je ključna!

Ostali sastojci:

50 g maslaca

50 ml ulja

Priprema:

U zdjelu usipajte mljevene orahe pa dodajte ulje, mljeveni keks Plazma, naribanu čokoladu, griz i malo soka ili vode. Sve dobro izjednačite.

Pleh podmažite mješavinu maslaca i ulja.

Na stol raširite koru pa je premažite uljem i maslacem te dodajte odozgo još jednu. Nju premažite i na dno poredajte nekoliko žlica nadjeva. Oblikujte valjak pa uvijte s korom male smotuljke i poredajte ih u pleh.

Škarama isijecite željene dužine, premažite uljem i pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta da lijepo porumeni.

U lonac ulijte vodu, šećer i kolute limuna. Dodajte vanilin šećer i skuhajte sirup. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.