Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
BAKLAVA U SMOTULJCIMA: Savršen desert za svaku priliku
Iznenadit će vas koliko se lako priprema baklava na ovaj način.
Sastojci:
tanke gotove kore
100 g oraha
50 g mljevenog keksa Plazma
50 g naribane čokolade
1 žlica griza
50 ml ulja
malo soka ili vode
Sastojci za sirup:
350 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 limuna
Preukusne ledene kocke: ‘Mogu ih jesti bez grižnje savjesti. Evo i zašto!’ Jedna stvar je ključna!
Ostali sastojci:
50 g maslaca
50 ml ulja
Priprema:
U zdjelu usipajte mljevene orahe pa dodajte ulje, mljeveni keks Plazma, naribanu čokoladu, griz i malo soka ili vode. Sve dobro izjednačite.
Pleh podmažite mješavinu maslaca i ulja.
Na stol raširite koru pa je premažite uljem i maslacem te dodajte odozgo još jednu. Nju premažite i na dno poredajte nekoliko žlica nadjeva. Oblikujte valjak pa uvijte s korom male smotuljke i poredajte ih u pleh.
Škarama isijecite željene dužine, premažite uljem i pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta da lijepo porumeni.
U lonac ulijte vodu, šećer i kolute limuna. Dodajte vanilin šećer i skuhajte sirup. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom.