fbpx
7dnevno

BAKLAVA OD VIŠANJA: Oduševit će vas ova varijanta poznatog orijentalnog deserta

Autor: 7dnevno

Uživajte u malo drugačijoj verziji orijentalne slastice.

Sastojci:

pola kilograma tankih kora za savijače

4 jaja

350 g šećera




200 ml ulja

150 g krušnih mrvica

1 vrećica praška za pecivo




300 g višanja iz kompota

200 ml vode

1 vanilin šećer

Priprema:




Jaja, ulje i pola količine šećera izmiksajte. Umiješajte krušne mrvice i prašak za pecivo. Na dno lima za pečenje dimenzija 40 cm x 25 cm složite četvrtinu kora, premažite dijelom smjese od jaja i stavite dio višanja, prekrijte korom i ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, s tim da na vrhu treba biti kora.

Pecite na 185 stupnjeva oko 45 minuta. Gornja će kora dobiti zlatnožutu boju i postat će hrskava.

Za preljev prokuhajte šećer, vanilin šećer i vodu, pa prelijte preko pečene baklave.

Pravilo kojeg se trebate držati kod prelijevanja baklave je da ako je baklava vruća, preljev treba biti hladan i obrnuto.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.