fbpx
Foto: Dnevno.hr

BAKINE KIFLICE KOJE MOŽE NAPRAVITI SVATKO: Ispecite ih u slatkoj ili slanoj verziji, uvijek će biti jednako dobre!

Autor: A.K.

Ove kiflice možete raditi u slatkoj ili slanoj verziji, a svidjet će vam se i prazne. Punite ih marmeladom, sirom i šunkom ili svježim sirom.

Brzo su gotove i jednostavne za pripremu, a svidjet će se svim vašim ukućanima. Ako radite slanu verziju sa sirom i šunkom, posipajte ih sjemenkama kima.

Recept donosimo u nastavku:


Sastojci:

600 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
žličica soli
1 dl suncokretovog ulja
2 dl mlijeka
1 jogurt
kockica svježeg kvsaca
žlica šećera

Priprema:

Kvasac namrvite i pomiješajte sa šećerom i toplim mlijekom, ostavite desetak minuta da se zapjeni.

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i soli, pa dodajte sve ostale sastojke i zamijesite tijesto.

Ostavite pokrivenog čistom kuhinjskom krpom da se diže oko 30 minuta.




Razvaljajte i režite male trokute, pa motajte u kiflice.

U ovoj fazi pripreme možete puniti kiflice nadjevom po želji.

Poslažite ih na lim za pečenje, neka budu razmaknute jedna od druge jer će tijekom pečenja narasti.




Premažite ih žumanjkom pomiješanim sa žlicom mlijeka, pa posipajte sezamom.

Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta, ovisno o tome koliko su kiflice velike.

Kad dobiju zlatnožutu boju, znat ćete da su gotove.

Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.