Pinterest

BAKIN TAJNI RECEPT: Ovako se radi sataraš s domaćim kobasicama!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Sataraš se može spremiti na brojne načine. Ne postoji “onaj pravi”. No, ovaj koji vam danas predstavljamo najbliži je onome što vam je nekoć spremala baka.

Sastojci:

  • 3 veće glavice luka
  • 1/2 kg paprika
  • 1 kg rajčica
  • 1 veći patlidžan
  • 2 šake riže
  • sol
  • papar
  • origano
  • ulje

Priprema:

Na ulju izdinstajte luk i dodajte papriku.

Kada paprika omekša, dodajte patlidžan oguljen i nasjeckan na kockice.

Nakon 5 minuta dodajte rajčicu nasjeckanu na kockice. Sve dinstajte oko 20 minuta, a zatim dodajte opranu rižu.

Smanjite temperaturu na minimum pa ostavite sataraš da se krčka još nekih 5 minuta, ali mora biti poklopljen.




Dodajte sol, papar i origano pa sve promiješajte.

Ovaj sataraš jede se uz domaće kobasice.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.