Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
BAKIN KOLAČ SA ŠLJIVAMA: Možete kombinirati bilo koje drugo voće
Budite kreativni i iskoristite ljetne voćne plodove.
Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
200 g glatkog brašna
pola vrećice praška za pecivo
1 čaša jogurta
pola čaše suncokretova ulja
500 g šljiva
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte ostale sastojke osim šljiva i izmiksajte kratko kako bi nastala glatka smjesa.
Oprane šljive očistite od koštica i narežite na četvrtine.
Smjesu za kolač ulijte u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje dimenzija otprilike 20 cm x 40 cm.
Na to poslažite šljive i pecite na 185 stupnjeva oko pola sata.
Pečeni i ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.