Shutterstock

Bakin domaći sok od višanja: Tajna je u jednom postupku za koji mnogi ne znaju

Autor: Z.G./Dnevno.hr

E, ovo je tradicija koju zaista vrijedi sačuvati. Sok od višanja osvaja i mirisom i okusom.

Sastojci:

  • 5 vrećica limuntosa
  • 10 litara ocijeđenog višnjina soka
  • 10 kg šećera

Priprema:

Očistite višnje i dobro ih procijedite te ostavite u posudu na 24 sata. Izgnječite ih te dodajte tri vrećice limuntosa, a onda promiješajte i ostavite da stoji na hladnome mjestu.

Zatim ocijedite i pritisnite teškim predmetom. Potom sok procijedite kroz gustu gazu i prevrćite talog žlicom. Povremeno operite gazu da lakše prođe sok.


Meso višnje možete iskoristiti za pekmez, a u sok dodajte preostali limuntos i šećer, izmiješajte i nastavite miješati svakih 15 minuta.

Tajna dobrih domaćica nevjerojatno pospješuje ukus: pokupite pjenu koja se stvara na površini.

Sirup prelijte u staklene boce te čuvajte na hladnome i tamnome mjestu.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.