
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Mak kocke su kolač koji će uspjeti svakom početniku, a okusom će zadovoljiti svakoga.
Sastojci:
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g šećera
150 g maslaca
1 šalica (35 g) mrvica od keksa (najbolje 4 komada Petit Beurre)
2 žlice ruma
naribana korica 1/2 naranče
PJENA OD JAGODA! Savršen prilog uz bilo koju slasticu spravlja se od samo tri sastojka
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa žumanjke umutite sa šećerom. Potom dodajte maslac te sve zajedno pjenasto umutite. Mrvice keksa prelijte rumom i dodajte u mak pa sve zajedno dodajte u već umućenu smjesu maslaca, šećera i jaja.
Na kraju lagano umutite snijeg od bjelanjaka, najbolje ručno kako bi se zadržalo što više zraka (tj. kako bi snijeg ostao što većeg obujma).
Smjesu ulijte u maslacem namašćen i pobrašnjen pleh, pa pecite na 150 stupnjeva pola sata. Potom provjerite čačkalicom jesu li mak kocke pečene (zabodite čačkalicu u sredinu kolača pa ako se na čačkalicu ne uhvati tijesto, znači da je pečen), a ako je potrebno, pecite još 5 do 10 minuta
Priprema glazure:
Pet velikih žica pekmeza od marelica (bez komadića) i 2 žlice ruma zagrijte da se marmelada otopi (ne smije zakipjeti) i bude jednolična tekućina bez grudica kako bi se glazura lako prelila po vrućem kolaču.
Juha koju ili obožavate ili ne možete smisliti! Ako je radite po ovom receptu, nema tko ju neće zavoljeti!
Razbijte monotoniju pripremanja piletine! Ova hrskava varijanta mogla bi vam postati nova strast!
SARMA IZ PEĆNICE! OVO JOŠ NISTE VIDJELI! Prejednostavno je: ‘Ova sarma se ne treba baš ništa paziti, sve odradi pećnica’
Omiljeni kolač svih generacija! Kremaste kocke od kojih se nećete moći odvojiti!