Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
AROMATIČAN SPOJ: Mak i naranče u kockama s glazuorm od marelice!
Mak kocke su kolač koji će uspjeti svakom početniku, a okusom će zadovoljiti svakoga.
Sastojci:
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g šećera
150 g maslaca
1 šalica (35 g) mrvica od keksa (najbolje 4 komada Petit Beurre)
2 žlice ruma
naribana korica 1/2 naranče
PJENA OD JAGODA! Savršen prilog uz bilo koju slasticu spravlja se od samo tri sastojka
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa žumanjke umutite sa šećerom. Potom dodajte maslac te sve zajedno pjenasto umutite. Mrvice keksa prelijte rumom i dodajte u mak pa sve zajedno dodajte u već umućenu smjesu maslaca, šećera i jaja.
Na kraju lagano umutite snijeg od bjelanjaka, najbolje ručno kako bi se zadržalo što više zraka (tj. kako bi snijeg ostao što većeg obujma).
Smjesu ulijte u maslacem namašćen i pobrašnjen pleh, pa pecite na 150 stupnjeva pola sata. Potom provjerite čačkalicom jesu li mak kocke pečene (zabodite čačkalicu u sredinu kolača pa ako se na čačkalicu ne uhvati tijesto, znači da je pečen), a ako je potrebno, pecite još 5 do 10 minuta
Priprema glazure:
Pet velikih žica pekmeza od marelica (bez komadića) i 2 žlice ruma zagrijte da se marmelada otopi (ne smije zakipjeti) i bude jednolična tekućina bez grudica kako bi se glazura lako prelila po vrućem kolaču.