fbpx
Foto: Shutterstock

ANĐEOSKA TORTA: Okus kao da je u raju pripremljena, a specifične kapljice daju joj čaroban izgled!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Anđeoska torta ili “Anđeoske suze” je desert koji oduševljava okusom, ali i izgledom. Posebnu pažnju privlače ‘zlatne’ kapljice koje nastaju od kondenzacije prilikom hlađenja.

Sastojci za koru:

140 g glatkog brašna
1 jaje
1 žličica praška za pecivo
80 g maslaca
3 žlice šećera
Nadjev:
500 g svježeg sira
60 g šećera
3 žumanjka
1 žlica griza
100 g kiselog vrhnja
1 vanilin šećer


šlag
1 žumanjak
4 bjelanjka
100 g šećera u prahu
2 žlice mlake vode

Priprema:

Zamijesite sastojke za tijesto da postane glatko. Omotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite kalup za tortu. Izrežite papir za kalup, malo veći krug od dna lima. Stavite na dno.
Tijesto promijesite rukama i stavite na papir u sredinu te rukama vucite prema rubovima.
Pomiješajte sastojke za nadjev (može i multipraktik), izmiksajte do glatke smjese. Izlijte smjesu na tijesto, poravnajte i pecite oko 35 minuta.
Pet minuta prije kraja pečenja izmiksajte bjelanjak u čvrst snijeg, postupeno dodajte šećer i 2 žlice vode. Napravite čvrst snijeg. Rasporedite snijeg i poravnajte te pecite točno 12 minuta.
Snijeg mora dobiti svijetlokremastu boju.
Tortu ostavite da se rashladi pa je poslije stavite u hladnjak. Tijekom hlađenja na površini će se stvoriti kapljice poput suza, tada je sve spremno za posluživanje i konzumaciju!

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.