AMERIČKE PALAČINKE PO RECEPTU JAMIEA OLIVERA Tako mekane, ukusne i jednostavne

Autor: S.P./Dnevno

Jamie Oliver zna mnogo trikova za savršene američke palačinke, ali najbrža i najjednostavnija varijanta je ona koju priprema sa svojim kćerima.

Za savršene američke palačinke potrebna je jedna šalica, jedna žlica i samo osnovni sastojci.

U receptu Jamiea Olivera za brze američke palačinke nema odvajanja bjelanjka od žumanjka, nema mjerenja, specijalnih sastojaka, sve je jednostavno u toj mjeri da ih i dijete može pripremiti.

A to ne znači da su manje ukusne.

Sastojci:

1 šalica brašna

1 šalica mlijeka




1 jaje

1 žličica praška za pecivo

Priprema:




Sve sastojke lijepo umutite. Namažite tavu za palačinke s dvije kapi ulja i stavite na štednjak na laganu vatru. Kada se zagrije, stavite tri žlice smjese i pustite palačinku da se ispeče. Kada se po krajevima počnu pojavljivati “mjehurići”, okrenite palačinku i pecite dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Servirajte s javorovim sirupom, voćem i medom, borovnicama i slatkim vrhnjem. Napravite kombinaciju po svom ukusu. Ovako pripremljene američke palačinke mogu se jesti i u slanoj kombinaciji odnosno sa slanim punjenjem.

Autor:S.P./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.