Pinterest

Ako dosad niste, sada ju morate kušati: Nenadmašna janjetina u umaku od vrhnja!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ako je janjetina, ne može “omanuti”!

Sastojci:

  • 80 dag janjetine (bez kosti)
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • 2 dl mlijeka
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica brašna
  • lovorov list
  • 2 grančice peršinova lista
  • 1 limun
  • ulje
  • začini po izboru
  • sol
  • Priprema:

Meso operite i narežite na veće komade. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte narezano meso, pa uz dolijevanje tople vode, pirjajte da meso posve omekša. Posolite i dodajte lovorov list.

U međuvremenu na ulju popržite brašno, dodajte mlijeko pomiješano s kiselim vrhnjem, posolite, pospite začinima i lagano prokuhajte, a zatim dodajte limunov sok i nasjeckani peršinov list. U zdjelu složite pirjano meso i prelijte umakom od vrhnja.

Poslužite uz valjuške od krumpira i zelenu salatu.

Savjet:

Svježa janjetina je ružičaste boje i nježne građe, a bubrezi i površina su djelomično pokriveni masnim tkivom, koje ne smije biti žuto. Najukusnija je ona koja se uzgaja u planinskim predjelima. No, treba spomenuti i otočku, npr. pašku.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.