Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
PILETINA SA ŠPAROGAMA: Dimljena slanina daje joj nezaboravan okus!
Ovo je pravi užitak u tren oka!
Sastojci:
1 žlica ulja
4 trake dimljene slanine, sjeckane
6 komada pilećih prsa očišćenih od kosti
700 g mladih krumpira
250 g šparoga uzduž rezanih
225 ml soka od jabuke
1 žlica kukuruznog brašna pomiješanog s malo vode
250 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice sjeckanog svježeg peršina
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte ulje i popržite komadiće slanine. Nakon pet minuta izvadite ih i stavite sa strane, a u tavu ubacite piletinu. Pecite je s obje strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju, 4-5 minuta. U međuvremenu kuhajte krumpire u slanoj vodi oko 10 minuta ili više ako je potrebno. Šparoge skuhajte na pari (može i iznad lonca s krumpirima) ili u vodi 4-5 minuta.
Sok od jabuke prelijte preko piletine i pirjajte dok tekućina ne ispari. Dodajte slaninu i pirjajte 10-15 minuta dok piletina nije posve kuhana.
Dodajte kukuruzno brašno s vodom, a kada smjesa potamni, ulijte vrhnje za kuhanje. U jelo dodajte kuhano povrće, dobro izmiješajte i pospite svježim peršinom
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši