Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
‘PROSTI’ KOLAČ KOJI ODUŠEVLJAVA! Starinska receptura miriše na domaće jabuke
Domaća pita od jabuka nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Recept koji će oduševiti gotovo svakoga, a neće zahtijevati sate provedene u kuhinji, kao ni mnogo namirnica svakako je pita od jabuka – po mogućnosti onih pravih, domaćih. Recept koji donosimo za ovu pravu domaću pitu sačuvao se kroz generacije. Iako je podložan manjim odstupanjima, ovisno o ukusu onoga koji je priprema, ova je pita izvorno jelo domaće kuhinje.
Potrebni sastojci:
3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
15 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1/2 kg jabuka
šećer u prahu
malo cimeta
Priprema:
Zamutite jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko i prašak za pecivo u kompaktnu smjesu. Jabuke naribajte i po želji dodajte cimet. Pola smjese ulijte u kalup i stavite da se peče oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Zatim kolač izvadite iz pećnice, na biskvit poslažite naribane jabuke, a na njih drugu polovicu smjese za biskvit pa vratite natrag u pećnicu. Nakon desetak minuta kolač je gotov. Kada se ohladi, posipajte ga šećerom u prahu i uživajte.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava