Screenshot: YouTube

Prefine kremšnite sa šlagom: Recept tako jednostavan da ih svatko može ‘iz prve’ savršeno napraviti!

Autor: D.D.

Kremšnite spadaju među one kolače koje svi volimo.

Jednostavne su za pripremu, kremaste i odlične u svakoj prigodi.

Donosimo recept koji je toliko jednostavan da će i vama, ukoliko kremšnite radite prvi put, one savršeno ispasti.

Sastojci:
1 l mlijeka
8 jaja
300 g šećera
200 g brašna
2 žličice ekstrakta vanilije
1 pakovanje lisnatog tijesta
750 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu

Priprema:
Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pospite brašnom radnu površinu. Razvaljajte lisnato tijesto da bude tanko i svaki komad stavite na papir za pečenje te pecite u tepsiji desetak minuta. Ostavite da se ohladi. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke umutite pjenasto sa šećerom. Dodajte brašno i vaniliju pa uspite 250 ml mlijeka i umutite u ujednačenu smjesu.

U posudi zagrijte ostatak ostatak mlijeka do vrenja, smanjite vatru i polako sipajte u mlijeko umućene žumanjke. Miješajte dok se smjesa ne zgusne.

Od bjelanjaka napravite čvrst snijeg te ga umiješajte u kuhanu kremu te polako promiješajte.

U dublju tepsiju stavite pečeno lisnato tijesto pa sipajte kremu i ostavite u hladnjaku da se stegne.

Umutite vrhnje za šlag sa šećerom te stavite šlag preko kreme i vratite u hladnjak da se ohladi.

Drugi komad pečenog lisnatog tijesta isijecite na kvadrate oštrim nožem te ih složite preko šlaga. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.

Palačinke u novom ruhu – mekane i sočne: Tajna je u namirnici koju nikad ne biste u njih stavili!

Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.