Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
PRAVA DELICIJA NA VAŠEM STOLU: Pirjani janjeći kotleti
Sastojci:
800 g janjećih kotleta
maslinovo ulje
1 glavica luka
4 češnja češnjaka
11,5 dl bijelog vina
2 ili 3 grančice timijana
300 g mini rajčica
sol
papar
1 žlica senfa
Priprema:
Kotlete premažite senfom. U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite kotlete 2 minute sa svake strane. Dodajte luk narezan na tanke trakice pa kad malo omekša, dodajte vino.
Pirjajte 10-ak minuta, dodajte češnjak narezan na ploške, timijan i rajčice narezane na četvrtine. Posolite, popaprite i pirjajte dok rajčice potpuno ne omekšaju i umak malo ne reducira. Poslužite s pireom od celera ili kuhanom palentom.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle