
KOLAČ OD SMOKAVA: Neobičan, ali slastan kolač koji se isplati isprobati
Sastojci:
800 g janjećih kotleta
maslinovo ulje
1 glavica luka
4 češnja češnjaka
11,5 dl bijelog vina
2 ili 3 grančice timijana
300 g mini rajčica
sol
papar
1 žlica senfa
Priprema:
Kotlete premažite senfom. U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite kotlete 2 minute sa svake strane. Dodajte luk narezan na tanke trakice pa kad malo omekša, dodajte vino.
Pirjajte 10-ak minuta, dodajte češnjak narezan na ploške, timijan i rajčice narezane na četvrtine. Posolite, popaprite i pirjajte dok rajčice potpuno ne omekšaju i umak malo ne reducira. Poslužite s pireom od celera ili kuhanom palentom.
KOLAČ OD SMOKAVA: Neobičan, ali slastan kolač koji se isplati isprobati
PALENTA S ČEŠNJAKOM: Zvijezdu hrvatske tradicijske kuhinje poslužite kao prilog ili glavno jelo!
RIŽA S BROKULOM: Sočno, zdravo i gotovo za tren! Ovo jelo je idealno za sportaše i ljude u pokretu
TJESTENINA S RAJČICOM: Jeftini obrok gotov je za čas, idealan je ako ste u stisci s vremenom – ili novcem