Pixabay

PRAVA DELICIJA NA VAŠEM STOLU: Pirjani janjeći kotleti

Autor: Dnevno.hr

Sastojci:

800 g janjećih kotleta
maslinovo ulje
1 glavica luka
4 češnja češnjaka
11,5 dl bijelog vina
2 ili 3 grančice timijana
300 g mini rajčica
sol
papar
1 žlica senfa

Priprema:

Kotlete premažite senfom. U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite kotlete 2 minute sa svake strane. Dodajte luk narezan na tanke trakice pa kad malo omekša, dodajte vino.

Pirjajte 10-ak minuta, dodajte češnjak narezan na ploške, timijan i rajčice narezane na četvrtine. Posolite, popaprite i pirjajte dok rajčice potpuno ne omekšaju i umak malo ne reducira. Poslužite s pireom od celera ili kuhanom palentom.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.