CooKing

Posno, a neizrecivo ukusno! Sočna posna rolada sa špinatom i tunjevinom

Autor: ZG/Dnevno.hr

Rolade se lako prave i veoma lijepo izgledaju. Posne su rolade lagane jer nemaju jaja ni mlijeka. Brzo su gotove, a jako su ukusne. Ova rolada spoj je ukusne i mekane kore s kremastim nadjevom.

Sastojci za koru:

  • 150 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 200 g špinata
  • 200 ml mineralne vode
  • 2 žlice ulja

Sastojci za nadjev:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 100 g posne majoneze
  • 1 žličica origana

Priprema:

Skuhajte špinat 15 minuta u slanoj vodi, ocijedite ga i ostavite da se ohladi, pa počnite pripremati koru.

Uključite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva. U veću posudu usipajte brašno, dodajte žličicu soli i žličicu praška za pecivo, pa promiješajte.

Dodajte špinat, sjedinite pa postupno dodajte 200 ml mineralne vode. Na kraju dodajte i 2 žlice ulja, promiješajte pa smjesu izlijte u veći pleh podmazan i obložen papirom za pečenje.

Rasporedite smjesu svugdje po papiru i stavite da se peče 10 minuta. Kora je tanka, pa je brzo gotovo. Koru s papirom uvijte u roladu i umotajte u vlažnu krpu. Odložite da se ohladi, a za to vrijeme pripremite nadjev.

Tunjevinu ocijedite od viška ulja, pa je izmiješajte s posnom majonezom i malo origana. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite nadjev, pazeći da ne idete do ruba, kako nadjev ne bi curio. Ponovno urolajte u vlažnu krpu i stavite u hladnjak na minimalno tri sata kako bi se sastojci povezali.

Ohlađenu roladu nasijecite na kolutove i poslužite.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.