Pinterest

Piletina u finom kremastom umaku: Brz, ukusan i zdrav ručak!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo je ručak koji će se svidjeti svima, čak i djeci koja više vole slatko.

Evo kako ćete brzo spremiti piletinu u čarobno finom umaku!

Sastojci:

  • 400 g piletine (bijelog mesa)
  • 50 g maslaca
  • 5 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 3 češnja češnjaka (može i više)
  • prokhani krumpir (srazmjerno veličini vatrostalne posude)
  • sol
  • papar
  • začini po želji

Priprema:

Pileće bijelo meso isijecite na odreske i posolite. Dobro utrljajte da dobro upiju. Dodajte i papar za bolji ukus.

Uzmite vatrostalnu posudu i u nju na dno poredajte krumpir koji ste prethodno ogulili te isjekli na kriške. Posolite ga i začinite.

Odozgo poredajte bijelo meso koje ste umočili u istopljeni maslac.

Zatim vrhnje stavite u jednu posudu i dodajte krušne mrvice, papar i češnjak. To sve promiješajte i stavite preko piletine.

Kad ste istrošili vrhnje, razmažite je i sve je spremno za pečenje. Na početku stavite foliju preko posude da se ne bi odmah zapeklo. Neka se peče oko 30 minuta. Pred kraj pečenja skinite foliju da se malo zapeče.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.