iStock

Pileći gulaš s gljivama: Idealan ručak za cijelu obitelj!

Autor: ZG/Dnevno.hr

U kombinaciji s pireom, krumpir salatom ili makaronima nema boljeg obroka!

Sastojci:

  • 1/2 kg bijelog pilećeg mesa
  • 20 dag šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 1 veća mrkva
  • suhi začini
  • sol
  • papar
  • 2 dl vode

Sastojci za zapršku:

  • 3 žlice ulja
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica mljevene paprike

Priprema:

Na ulju propržite sitno sjeckani luk i mrkvu nasjeckanu na kolutove. Kad se luk i mrkva prodinstaju, dodajte piletinu isječenu na kockice i šampinjone, pa sve zajedno dinstajte još pola sata, dolijevajući pomalo vode.

Napravite zapršku i ulijte ju u gulaš.

Dobro promiješajte, smanjite vatru i kuhajte još 5 do 10 minuta.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.