Forking Croatia

Pečenje od divlje svinje kojeg se ne možemo odreći ni ljeti

Autor: V.Š.

Iako su temprature visoke i manje smo željni “teške” hrane ovom receptu teško je odoljeti. Iako se mnogi rjeđe upuštaju u pripremu jela od divljači sigurni smo da će ovaj recept poslužiti kao dobra ideja za obiteljski ručak vikendom ili za neku posebnu prigodu. Kako pečenje ne bi ostalo bez priloga, autori bloga predlažu okruglice od kruha, a vi možete odabrati prilog prema svojem ukusu. Pečeni krumpir, povrće ili možda zapečeni grah bit će također dobar izbor. Za ovaj ručak bit će vam potrebni sljedeći sastojci.

Meso:

leđa divlje svinje (njihov komad je imao cca 3 kg)
slanina
svinjska mast
1 dcl crnog vina
1 dcl vode
dvije glavice luka
125 grama borovnica
sol, papar

Okruglice od kruha:

0,5 kg starog kruha
mlijeko
150 grama slanine
pola glavice luka
sol, papar
peršin
jaje

Dobar tek!




Autor:V.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.