FOTO: Coolinarika

PALITE ŠTOPERICE! NAJBOLJE NA SVIJETU: Bakine brze oblatne! Nema Božića bez njih

Autor: Iva Međugorac

Divan, tradicionalan i jednostavan kolač.

Potrebno vam je:

  • 2 lista veće oblatne
  • 300 + 300 g šećera
  • 250 g margarina
  • 4 jaja
  • 350 g narezanih oraha

U posudu uspite 300 g šećera te karamelizirajte na laganoj vatri, ali oprez. Šećer ne miješajte. Samo povremeno protresite posudu. Kad je šećer otopljen ubacite margarin, tek tada krenite s mješanjem, zatim jaja izmiskajte sa šećerom i postepeno dodajite karameliziranoj masi. Kad masa s jajima počne sa zgrušavanjaem, dodajte narezane orahe. Sve pržite još desetak minuta. Prohladite i filom premažite krupniju stranu oblatne te zatim prekrijte drugim listom, preko oblatne stavite neki predmet da se fil slegne i sjedne.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.