Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
PALITE ŠTOPERICE! NAJBOLJE NA SVIJETU: Bakine brze oblatne! Nema Božića bez njih
Divan, tradicionalan i jednostavan kolač.
Potrebno vam je:
- 2 lista veće oblatne
- 300 + 300 g šećera
- 250 g margarina
- 4 jaja
- 350 g narezanih oraha
U posudu uspite 300 g šećera te karamelizirajte na laganoj vatri, ali oprez. Šećer ne miješajte. Samo povremeno protresite posudu. Kad je šećer otopljen ubacite margarin, tek tada krenite s mješanjem, zatim jaja izmiskajte sa šećerom i postepeno dodajite karameliziranoj masi. Kad masa s jajima počne sa zgrušavanjaem, dodajte narezane orahe. Sve pržite još desetak minuta. Prohladite i filom premažite krupniju stranu oblatne te zatim prekrijte drugim listom, preko oblatne stavite neki predmet da se fil slegne i sjedne.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava