Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Palačinke bez pečenja! Ne priviđa vam se: Imamo čudesan recept
Palačinke su jedna od naših najdražih poslastica, u kojima nema tko ne uživa. No, ljetno vrijeme baš i nije najbolje za spravljanje ove delicije, pošto samo pečenje iziskuje pa i višesatno stajanje nad štednjakom. U kombinaciji s vrućim danima, to je neizdrživo!
Ako vam je dojadilo stajanje iznad štednjaka, danas vam donosimo gotovo pa čudesan recept i trik kako izbjeći mučenje nad štednjakom.
Naime, smjesu za palačinke napravite istu kao i kod normalnog pečenja, no u nju dodajte koje jaje ekstra (idealno je da stavite pet ili šest jaja). Kada pripremite smjesu, izlijte ju u pleh za pečenje koji ste prvotno premazali uljem te zagrijali u pečnici da bude vruć. Stavite u pečnicu na 170 stupnjeva. Vašim palačinkama koje će se ispeći bez pečenja i “umiranja za štednjakom” biti će potrebno nekih pola sata da se ispeku, no ukoliko je pleh bio dobro zagrijan, trebat će i manje.
Kada su palačinke gotove, izvadite ih iz pečnice, izrežite, dodajte namaz po želji i uživajte u ovoj prefinoj deliciji bez trunke muke!
Dobar tek!
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava