Shutterstock

Tri zlatna pravila za najbolji rižoto na svijetu: Uz ove savjete pripremit ćete ručak za pamćenje!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Rižoto je jednostavno jelo, ali može biti suh i bezukusan. Da biste to izbjegli, zagrijte ulje i dodajte malo pirjanog luka. Rižu pržite na ulju da dobije staklastu boju, a potom dodajte dodatke po želji.

Za podlijevanje se koristite temeljcem. Ako nemate temeljac, možete ga zamijeniti i vodom. Izbjegavajte kocku za juhu.

Dok voda u loncu još nije dokraja isparila, dodajte kockice maslaca koje su stajale na sobnoj temperaturi, pa sve dobro promiješajte i sklonite s vatre.

Tako ćete dobiti kremastu teksturu rižota, a možete dodati i ribanac.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.