Pixabay

Ovo su 4 greške kod pečenja palačinki! ‘Ajme, na ovu drugu nikad ne bih pomislila!’

Autor: D.D.

Palačinke su jedna od slastica koju domaćice najčešće pripremaju jer su brz i ukusan obrok. Razni su načini na koje ih radimo.

Pa tako neki umjesto vode stavljaju mineralnu, neki izbjegavaju jaja i mlijeko, a neki u smjesu stavljaju sve što im padne na pamet.

No, unatoč tim razlikama, postoje neka pravila kojih bi se trebalo pridržavati da palačinke ispadnu dobro unatoč svemu.

Donosimo četiri najčešće greške koje radimo prilikom pečenja palačinki. Mnogim domaćicama su neke od njih već poznate, no rijetko koja obrati pažnju na ovu grešku pod rednim brojem 2.

1 Previše miješate smjesu – želite razbiti svaku, pa i najmanju grudicu pa pretjerujete s miješanjem. Morate znati da će se tako osloboditi gluten i tijesto će postati elastično, a palačinke gumenaste.

2. Imate premalo strpljenja pa s pečenjem počinjete odmah nakon što ste zamutili smjesu. Važno je da smjesu prekrijete nakon što je zamutite i ostavite da odstoji do pola sata.

3. Pečete ih na nedovoljno zagrijanoj tavi? U tom slučaju će se tijesto beživotno razliti i upiti ulje kojim ste premazali tavu.

4. Palačinke okrećete prije vremena? Strpite se, palačinka mora s donje strane poprimiti lijepu zlatnu boju.

Jedan sastojak bez kojeg NIKAKO nemojte raditi palačinke! Ovo je recept koji svima uspijeva!

Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.