Pixabay

OVO SIGURNO NISTE ZNALI! Evo kako skuhati savršenu šalicu čaja

Autor: Franck

Zlatna pravila za savršenu šalicu čaja usavršavana su tijekom 4000 godina, još od njegova otkrića.

Ako vam je hladno, čaj će vas zagrijati. Ako vam je vruće, ohladit će vas. Ako ste nesretni, razveselit će vas. A ako ste uzbuđeni, umirit će vas.

Slijedite ova pravila i uživajte u savršenom okusu jednoga od Franckovih čajeva.

1. Upotrebljavajte svježu hladnu vodu. Pustite neka voda teče nekoliko sekundi sve dok ne bude potpuno hladna. Na taj način postižemo da je voda puna kisika, a to je važno kako bi se u potpunosti otpustila aroma iz listića čaja

2. Zagrijte vodu kako slijedi: za bijeli, zeleni i žuti čaj do 70°C, za crni čaj do 95°C i za voćni čaj do 100°C.

3. Izlijte malo kipuće vode u čajnik kako biste ga zagrijali

4. Stavite vrećicu čaja ili čaj iz rinfuze u čajnik i potom dodajte vodu

5. Ostavite čaj nekoliko minuta.

  • Bijeli čaj: 1 – 2 minute
  • Zeleni čaj: 1 – 3 minute
  • Crni čaj: 3 – 5 minuta
  • Voćni čaj: 8 minuta
  • Žuti čaj: 1 – 3 minute

6. Promiješajte čaj kako bi imao konzistentan okus. Na okus čaja također mogu utjecati vanjski faktori poput vlažnosti zraka, svjetlosti ili topline. U originalnome pakiranju aroma čaja ostaje nepromijenjena dvije godine. Nakon tog razdoblja boja čaja može se promijeniti, a aroma izgubiti. Stoga je vrlo važno, nakon što otvorite čaj, držati ga na hladnom, suhom i tamnome mjestu. Čaj se uglavnom poslužuje iz čajnika, stoga je potrebno pažljivo ga odabrati jer materijal od kojega je čajnik napravljen može utjecati na okus čaja. Najbolji materijali jesu porculan, staklo i gus. Čaj također ima najbolji okus ako ga se pije iz fine porculanske šalice pri idealnoj temperaturi od 60 °C.

Autor:Franck
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.