fbpx
foto:screenshot/domacikuhar

OVO NIJE SIR, VEĆ IZRAZITO OSJEŽAVAJUĆA TORTA! Ako volite sladoled, ovu poslasticu ćete obožavati!

Autor: Dnevno

Na prvu ova voćna torta s višnjama djeluje kao lijep komad svježeg sira, no samo na prvu. Riječ je o ledenoj slastici koja je izrazito jednostavna za pripremu, svi sastojci završe u istoj zdjeli, a rezultat je fenomenalna, što izgledom što okusom.

Slastica uz to nije preteška, niti preslatka, te će ju voljeti svi koji vole i sladoled. Ovo je torta koju jednostavno morate probati!

SASTOJCI

60 g želatina
12 žlica vode
2l mlijeka
500g šećera
500ml slatkog vrhnja
3 vrećice šlag pjene
maslac
1kg višanja

PRIPREMA:




U želatinu dodajte 12 žlica vode i promiještajte. U lonac uspite svoj mlijeko, dodajte 500 g šećera i stavite da prokuha.

Dodajte potom želatinu i umiješajte pjenjačom. Potom ostavite da se sve ohladi.

Izmiksajte slatko vrhnje, dodajte 3 vrećice šlaga, te sve dodajte prethodno ohlađenom mlijeku i želatini. Umutite mikserom.




Uzmite plastični kalup za torte ( onaj nosivi s tanjurom o poklopcem) i poklopac premažite maslacem. Naravno, možete iskoristiti i neki drugi kalup, ovisno kakav oblik torte želite dobiti.

Sipajte malo ohlađene smjese mlijeka, vrhnja i želatine, malo višnje, pa ponovno smjesu, pa višnje. Kad ste isuli svu smjesu, zatvorite poklopcem i zamrznite tortu.

Nakon što se torta zamrznula, izvadite ju, okrenite tako da je poklopac na dnu i jednostavno povucite prema gore poklopac u kojemu se zamrzavala torta.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.