iStock

Ovako se priprema savršen umak za roštilj: Meso je s njime stoput ukusnije!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Svi volimo roštilj, ali meso nije uvijek jednako ukusno.

Čak i ako ga ne pripremite kao pravi znalac, s ovim umakom postići ćete savršenstvo okusa.

Sastojci:

  • 2 šalice kečapa
  • 1 čaša vode
  • 1/2 čaše jabučnog octa
  • 5 žlica smeđeg šećera
  • 5 žlica bijelog (kristal) šećera
  • 1/2 žlice svježeg crnog papra
  • 1/2 žlice češnjaka u prahu
  • 1/2 žlice senfa
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica umaka Worcester

Priprema:

U posudi srednje veličine izmiješajte sve sastojke. Smjesu stavite na vreli kolut, a zatim smanjite vatru da se otopi.

Kuhajte na umjerenoj vatri uz često miješanje do sat vremena.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.