Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Ovaj pomfrit najzdraviji je kojega ćete ikad kušati, za pripremu vam trebaju samo četiri sastojka, a gotov je u trenu
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a za to vrijeme posudu u kojoj ćete peći bundevu obložite masnim papirom i na nju posložite svoju bundevu te pecite oko 20-ak minuta. S obzirom na to da je kraljica jeseni slatkastog okusa, možete joj prije pečenja dodati i omiljene začine, a najbolje odgovaraju peršin i ružmarin. Ovaj slasni i zdravi pomfrit poslužite uz svježi sir ili neki umak po želji, ali ako baš želite krajnje zdrav obrok, zaboravite majonezu i kečap.
Tko kaže da grickalice ne mogu biti zdrave? U ovom slučaju uobičajeni pomfrit, onaj iz kojega se cijedi masnoća i mnogo soli možete zamijeniti nečim znatno zdravijim. Riječ je o bundevi, nepravedno zapostavljenoj namirnici iskoristivoj u bezbroj varijanti kao glavno jelo, kuhana ili pečena. Želite li zdrav prilog ili ukusan desert, sve je moguće. No, ne bi bilo loše da s vremena na vrijeme kušate ovaj zdravi pomfrit.
Potrebno vam je
– 350 grama bundeve
– sol i papar
– maslinovo ulje
– čili papričica
Bundevu ogulite i očistite od sjemenki, a mesnati dio isjeckajte na tračice debljine oko jedan centimetar. Bundevu potom stavite u veliku posudu, prelijte maslinovim uljem i dodajte začine pa sve dobro izmiješajte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a za to vrijeme posudu u kojoj ćete peći bundevu obložite masnim papirom i na nju posložite svoju bundevu te pecite oko 20-ak minuta. S obzirom na to da je kraljica jeseni slatkastog okusa, možete joj prije pečenja dodati i omiljene začine, a najbolje odgovaraju peršin i ružmarin. Ovaj slasni i zdravi pomfrit poslužite uz svježi sir ili neki umak po želji, ali ako baš želite krajnje zdrav obrok, zaboravite majonezu i kečap, savjetuju na ženskom kutku.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava