fbpx

Ova tri recepta pomoći će vam da zdrav ručak spremite za najviše 20 minuta

Autor: I. M.

Pileći file potrebno je narezati i posložiti u nauljenu posudu za pečenje, a potom ga je potrebno posuti sa začinima po ukusu. Ako želite da meso bude sočnije možete ga premazati i senfom. Na meso se prvo posloži mozarella, a potom ga se zalije s mješavinom rajčice, vrhnja i jaja te se peče svega 20 minuta na 200 stupnjeva. Ovo jelo poslužite uz čašu bijeloga vina.

Svi smo mi često u nekoj žurbi pa stoga posežemo za brzom, a ujedno i nezdravom hranom. No, za zdrav, ali i brzo gotov obrok ne treba vam puno vremena niti novca. Dovoljno je tek malo mašte, a da bismo vam zapalili maštu, donosimo vam nekoliko prijedloga.

Začinjene pljeskavice


Potrebno vam je
– tri žlice maslaca
– usitnjeni bijeli i crveni luk
– 750 grama mješanog mljevenog mesa: idealno je kombinirati piletinu i puretinu s malo svinjskog i junećeg mesa
– začini: peršin, majčina dušica, origano
– koncentrat rajčice i krušne mrvice


Potrebno je prepržiti luk, dodati mu mljeveno meso i začine te rajčicu ostaviti kratko da se dinsta pa u smjesu dodati limunov sok, koncentrat rajčice i nekoliko žlica krušnih mrvica. Kada se smjesa malo prohladi, od nje napravite pljeskavice i ispecite. Pljeskavice poslužite s crnim kruhom i nekom salatom po vlastitom ukusu.


Piletina na brzinu


Potrebno vam je
– 500 grama pilećag filea
– vrhnje i jaje
– koncentrat rajčice
– maslinovo ulje
– papar, sol, crvena paprika, origano, peršin
– mozarella

Pileći file potrebno je narezati i posložiti u nauljenu posudu za pečenje, a potom ga je potrebno posuti sa začinima po ukusu. Ako želite da meso bude sočnije, možete ga premazati i senfom. Na meso se prvo posloži mozarella, a potom ga se zalije s mješavinom rajčice, vrhnja i jaja te se peče svega 20 minuta na 200 stupnjeva. Ovo jelo poslužite uz čašu bijelog vina.

Najbrža tjestenina


Potrebno vam je
– konzerva tune
– jedno pakiranje tjestenine
– sok od pola limuna
– 100 grama sira
– žlica soli, papar i majčina dušica
– šaka bučinih koštica
Tjesteninu je potrebno skuhati po ukusu, a ribu istresti u posudu, dodati joj malo maslinovog ulja i začine te ju preliti limunovim sokom. Dodajte smjesi sir po ukusu te sve pomiješajte s tjesteninom i bučinim sjemenkama. Ovaj obrok gotov je za 15 minuta, a iznenadit će vas koliko je ukusan.




Autor:I. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.