Osam bizarnih dijeta koje nisu za svačiji želudac

Autor: P.R.

Neke je natjeralo loše zdravstveno stanje ili neobične bolesti, drugi su željeli dokazati nešto, a postoje i treći koji su se, pak, za neobične dijete odlučili iz hedonističkih razloga. Upoznajte osam ljudi koji će vas možda i šokirati svojim prehrambenim navikama.

1. Miševi, krtice, golubovi…na meniju isključivo pronađena ‘gradska divljač’

Krumpiri sa štakorima, gulaš od sove, golub s krumpirima i slična jela od životinja koje se mogu pronaći i u gradskom metežu bile su glavne prehrambene navike za Jonathana McGowana. Egzotičnim jelima 44-godišnji neženja je pribjegao, jer nije želio kupovati meso u trgovinama. Ipak, miševe, krtice, ježeve, golubove, vrane i galebove nije nikada ubijao već bi ih ponio za ručak samo kad bi ih našao mrtve na cesti.

2. Izgubio 12 kilograma jedući nezdravu hranu

Profesor Mark Haub dokazao je kako će izgubiti težinu ne odričući se omiljene brze, ali i nezdrave hrane sasvim moguće. U samo dva mjeseca izgubio 12 kilograma jedući kolače i drugu nezdravu hranu, a time je htio pokazati da nije važno što se jede već koliko se jede. Zanimljivo, osim što je izgubio na masi, profesor na sveučilištu u Kansasu također je popravio zdravstvenu sliku.

3. Pizza na meniju 31 godinu

Tridesetrogodišnja Claire Simmons toliko obožava pizzu sa sirom i rajčicom da 31 godinu nije okusila nikakvu drugu hranu.

Claire pati od poremećaja u prehrani zbog kojeg dobiva svojevrsne napadaje prilikom konzumiranja svakog drugog jela koje nije pizza. Iako kaže da svoje tijelo održavam zdravim unoseći velike količine vode i vježbajući, 33-godišnjakinja je svjesna da u prehranu mora uvesti vitamine. Zasada, pomisao o jedenju voća i povrće djeluje joj zastrašujuće.




4. Darren je toliko ovisan o dijetnoj Coca Coli da se želi prijaviti na liječenje

Darren Jones svjestan je svoje ovisnosti o dijetnoj Coca-Coli koje popije čak 42 litre tjedno, stoga se želi prijaviti na liječenje od ovisnosti. Kako bi spasio svoju svezu sa 33-godišnjom Paula Mullen koja je i majka njegovo dvoje djece, 38-godišnjak je spreman poduzeti sve mjere. Težak je 260 kilograma i kaže da njegova ovisnost o tom gaziranom piću djeluje poput alkoholizma.

5. 15-godišnja prehrana s pilećim medaljonima ne može završiti dobro




Natekle žilice u jeziku, teško dolaženje do daha, anemija…samo su neke od posljedica 15-godišnje prehrane s pohanim pilećim medaljonima. Nakon što se onesvijestila, 17-godišnjakinja je hospitalizirana što ju je i natjeralo da pomno promisli o svojem načinu prehrane.

6. Don je pojeo više 25.000 Big Macova

Najomiljenije jelo Donu Gorskeu je Big Mac, a 2011. je nakon opsesivnog jedenja završio i svoj jubilarni 25.000 sendvič.

Don kaže kako je dobrog zdravlja, a redovito obavlja preglede. Kolesterol mu je nizak, a na dobrom zdravlju, smatraju doktori, može prvenstveno zahvaliti dobrim genima.

7. Natalie jede samo Tic Tac

Natalie Cooper, boluje od misteriozne bolesti zbog koje dobije velike mučnine kad god nešto pojede. Gotovo sve, samo Tic Tac bombončići mogu ublažiti njezinu glad. Doktori također ne mogu objasniti zašto su ti maleni bomboni jedini prehrambeni proizvod koji njezin organizam tolerira. Neophodne sastojke Natalie u organizam unosi pomoću posebne cjevčice.

8. Jedući samo grah izgubio 63 kilograma

Kada su ga doktori upozorili da bi mogao oboljeti od raka crijeva, Neil King iz Engleske odlučio je promijeniti prehranu. Međutim, umjesto dodavanja voća i povrća, na meni je uvrstio grah kojeg je jeo i za doručak, ručak i večeru. Budući da zadržava vrlo malo masti i imaju visok udio vlakana, grah mu je pomogao da izgubi 63 kilograma.

Izvor: Oddee.com

Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.