Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
OMILJENO JELO BAKINE KUHINJE: Uživat ćete u ovom varivu od zelenoga graška
Na 1 do 2 žlice masti ili maslaca zapržite 1 žlicu šećera te dodajte pola glavice sitno kosanog luka i zelenog peršina.
Zatim dodajte 1,5 kg oguljena i oprana graška te ga pirjajte u pokrivenom loncu. Često podlijevajte vodu u kojoj se kuhaju olupine od graška.
Kada je grašak mekan, dodajte 1 kuhaču brašna i pustite da se zažuti, a zatim nalijte istom vodom kojom podlijevate. Dodajte sol i pustite još pola sata da se skuha.
Ako je grašak stariji, kuhajte ga u slanoj vodi i napravite posebno zapršku.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle