Pinterest

OMILJENO JELO BAKINE KUHINJE: Uživat ćete u ovom varivu od zelenoga graška

Autor: ZG/Dnevno.hr

Na 1 do 2 žlice masti ili maslaca zapržite 1 žlicu šećera te dodajte pola glavice sitno kosanog luka i zelenog peršina.

Zatim dodajte 1,5 kg oguljena i oprana graška te ga pirjajte u pokrivenom loncu. Često podlijevajte vodu u kojoj se kuhaju olupine od graška.

Kada je grašak mekan, dodajte 1 kuhaču brašna i pustite da se zažuti, a zatim nalijte istom vodom kojom podlijevate. Dodajte sol i pustite još pola sata da se skuha.

Ako je grašak stariji, kuhajte ga u slanoj vodi i napravite posebno zapršku.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.