fbpx

Okus koji nećete zaboraviti: Kremasta voćna torta s jagodama i čokoladom

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo je bogat i sočan kolač za sve prilike.

Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 3 čaše slatkog vrhnja
  • 650 ml mlijeka za puding
  • šećer za puding
  • 200 g maslaca
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 500 g jagoda
  • 100 g čokolade
  • 200 ml soka od breskve
  • 2 vrećice šlaga

Priprema:


Mmikserom umutite maslac sa šećerom u prahu.

Puding skuhajte u mlijeku, dodajte šećer pa ga ohladite.

Dodajte hladan puding u maslac i mutite mikserom da se dobije pjenasta krema.

Podijelite na dva dijela, te u jedan dio dodajte rastopljenu čokoladu.

Sok dobro ugrijte.

Svaki keks umočite u sok pa poredajte u uski pleh koji ste obložili prozirnom folijom.




Na keks stavite pola svijetle kreme, a preko nje stavite jagode. Ako su krupne, presijecite ih na polovice.

Preko jagoda stavite čokoladnu kremu pa jagode, zatim bijelu kremu pa jagode pa čokoladnu kremu i namočen keks.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.