
PERVERZNO UKUSNA! ‘Baron torta’ s voćnim i čokoladnim nadjevom
Sastojci:
4 kg mesa (kombinacija svinjske lopatice, juneće koljenice ili junećeg vrata (bez kosti) i ovčetine (bravetina bez kostiju: but, flam, plećka)
1,5 kg luka crvenog (kapula, količina očiišćenog luka)
3 kom mrkve
2 kom peršinovog korjena
1/2 kom korjena celera
papar
4 češnja češnjaka
0,5 dcl konjaka
2 žlice senfa
3-4 kom lovorovog lista
3 kom guljenih rajčica
2 svježe paprike
1 dcl ulja (ili svinjske masti)
2-3 suhe ljute feferone
vegeta
Priprema:
Narežemo luk na kockice i stavimo na na masnoću koja se prethodno ugrijala, malo ga posolimo da pusti vodu. Nakon što je pustio vodu dodamo i korjenasto povrće i papriku rezanu na sitne kockice i podljevajući vodom. Povrće dinstamo sve dok ne omekša pa dodamo češnjak i pustimo da malo pusti sokove te dodamo meso izrezano na kockice veličine cca 2×2 cm i prodinstamo ga 10 minuta.
Stavimo konjak, promješamo i ostavimo 3-4 minute da se dinsta, zatim dodamo senf, promješamo i dinstamo 3-4 min.
Kad se to sve malo prodinstali dolijemo vode da pokrije meso za oko 3 prsta, te na to stavimo mljevenu crvenu slatku papriku, papar u zrnu, lovorov list, malo posolimo i dodamo guljene rajčice sjeckane na kockice kao i povrće, zatim dodamo 2-3 suha ljuta feferona i jednu žlicu vegete.
Kuhamo na laganoj vatri lagano i podljevamo vodom oko 2 sata. Pri kraju kuhanja dodamo oko 2 dcl bijelog vina i kuhamo još oko 15 minuta.
PERVERZNO UKUSNA! ‘Baron torta’ s voćnim i čokoladnim nadjevom
VARIVO OD TELETINE: Super jednostavan ručak od kojega će se svi najesti!
PIZZA KRUH: Uživat ćete jer ima mnogo ukusnije tijesto od obične pizze!
Savšen izbor za petak! Pečena štuka iz pećnice