Pixabay

NJENO VELIČANSTVO BAKLAVA: Jedan neobičan detalj čini je posebnom

Autor: dnevno.hr

Ovo je recept za ukusnu, sočnu i malo drukčiju baklavu.

Sastojci:

  • 1 kore za savijače
  • 1,5 kg jabuka
  • 4 jaja
  • 20 dag šećera
  • 2 dcl jogurta
  • 1 dcl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun

Priprema:

Izmiksajte jaja i šećer kako biste dobili pjenastu smjesu. Dodajte ulje, jogurt, vanilin šećer i prašak za pecivo te miksajte dok se smjesa ne sjedini. Jabuke naribajte, a od kora skuhajte kompot s malo šećera te toj smjesi dodajte sok jednog limuna.

Na nauljeni pleh složite kore: na svaku koru stavite smjesu, a na svaku drugu naribane jabuke (u naribane jabuke stavite šećera po želji). Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva. Kad se ispeče, vruću baklavu na više mjesta zarežite nožem pa prelijte vrelim kompotom od jabuka i limunova soka.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.