Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
NJENO VELIČANSTVO BAKLAVA: Jedan neobičan detalj čini je posebnom
Ovo je recept za ukusnu, sočnu i malo drukčiju baklavu.
Sastojci:
- 1 kore za savijače
- 1,5 kg jabuka
- 4 jaja
- 20 dag šećera
- 2 dcl jogurta
- 1 dcl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 limun
Priprema:
Izmiksajte jaja i šećer kako biste dobili pjenastu smjesu. Dodajte ulje, jogurt, vanilin šećer i prašak za pecivo te miksajte dok se smjesa ne sjedini. Jabuke naribajte, a od kora skuhajte kompot s malo šećera te toj smjesi dodajte sok jednog limuna.
Na nauljeni pleh složite kore: na svaku koru stavite smjesu, a na svaku drugu naribane jabuke (u naribane jabuke stavite šećera po želji). Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva. Kad se ispeče, vruću baklavu na više mjesta zarežite nožem pa prelijte vrelim kompotom od jabuka i limunova soka.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.