Niste stigli pripremiti ajvar? Ne brinite, predlažemo jednostavnu, lovačku salatu

Autor: S.V.

Izbjeći ćete sate i sate nakuhavanja i miješanja, a gostima servirati nešto novo, fino i jednostavno. Novo ime brze zimnice je 'Lovačka salata'

Za sve one koji su iz ovog ili onog razloga bili spriječeni pripremiti ajvar, našli smo rješenje. Izbjeći ćete sate i sate nakuhavanja i miješanja, a gostima servirati nešto novo, fino i jednostavno. Novo ime brze zimnice je ‘Lovačka salata’, a recept koji smo vam pripremili je slijedeći:

Sastojci: 0,5 kg mrkve

0,5 l pasirane rajčice

3 kg crvene paprike (rog)

10 dag šećera

1 žličica mljevenog papra

1 žlica soli




1 glavica nasjeckanog češnjaka

1 vezica sitno sjeckanog peršina

1 dcl alkoholnog octa




2 dcl ulja

Priprema: 0,5 kg mrkve narezati na trakice i staviti kuhati zajedno s 0,5 l pasiranih rajčica. Kuhati 35-40 min, a zatim dodati 3 kg crvenih paprika (rog) narezanih na trakice. Dodati 10 dag šećera, 1 žličicu mljevenog papra, 1 žlicu soli, jednu glavicu nasjeckanog češnjaka i vezicu sitno sjeckanog peršina, 1 dl alkoholnog octa i 2 dl ulja. Sve kuhati još 50 min. Prije kraja obavezno probajte i doradite okus.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.