Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
NIKAD UKUSNIJI KRUMPIR NISTE PROBALI! Dinstani krumpir iz pećnice koji će vas oboriti s nogu
Ovaj dinstani krumpir idealan je kao prilog gotovo svakom jelu, a možete ga poslužiti i kao glavno jelo. Sigurni smo da će vaši prijatelji i ukućani biti oduševljeni.
Sastojci:
1 kg krumpira,
1 stabljika mladog luka
1 mrkva
1 rajčica
ulje
kuhinjska sol
papar
mljevena paprika
Postupak:
Krumpir ogulite i nasjeckajte uzdužno. Luk i mrkvu nasjeckajte sitno, a rajčicu nasjeckajte na kockice. U lonac stavite ulje i kada se zagrije, dodajte luk i mrkvu da se isprže. Nakon toga dodajte krumpir i uspite dovoljno vode da prekrije sastojke. Poklopite i ostavite da se dinsta.
U drugoj posudi zagrijte ulje, pa dodajte mljevenu papriku. Dobro promiješajte, dok se paprika dobro ne pomiješa, pa je zatim prelijte preko krumpira. Po želji, ako mislite da nedostaje mljevene paprike, možete dodati još, ili dodati i pasiranu rajčicu.
Prije nego što je krumpir u potpunosti gotov, dodajte začine i rajčicu. Ako ima previše vode, ostavite da se kuha bez poklopca. Kada je sve gotovo, premjestite u tepsiju i stavite da se zapeče na 180 stupnjeva.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava