Pixabay

NIKAD UKUSNIJI KRUMPIR NISTE PROBALI! Dinstani krumpir iz pećnice koji će vas oboriti s nogu

Autor: Dnevno

Ovaj dinstani krumpir idealan je kao prilog gotovo svakom jelu, a možete ga poslužiti i kao glavno jelo. Sigurni smo da će vaši prijatelji i ukućani biti oduševljeni.

Sastojci:

1 kg krumpira,

1 stabljika mladog luka

1 mrkva

1 rajčica

ulje

kuhinjska sol




papar

mljevena paprika

Postupak:

Krumpir ogulite i nasjeckajte uzdužno. Luk i mrkvu nasjeckajte sitno, a rajčicu nasjeckajte na kockice. U lonac stavite ulje i kada se zagrije, dodajte luk i mrkvu da se isprže. Nakon toga dodajte krumpir i uspite dovoljno vode da prekrije sastojke. Poklopite i ostavite da se dinsta.




U drugoj posudi zagrijte ulje, pa dodajte mljevenu papriku. Dobro promiješajte, dok se paprika dobro ne pomiješa, pa je zatim prelijte preko krumpira. Po želji, ako mislite da nedostaje mljevene paprike, možete dodati još, ili dodati i pasiranu rajčicu.

Prije nego što je krumpir u potpunosti gotov, dodajte začine i rajčicuAko ima previše vode, ostavite da se kuha bez poklopca. Kada je sve gotovo, premjestite u tepsiju i stavite da se zapeče na 180 stupnjeva.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.