NIKAD BRŽE I FINIJE TJESTENINE! 15 minuta za prefine i zasitne obroke

Autor: Dnevno

Radni tjedan sa sobom nosi puno obaveza zbog kojih često ne stignemo kuhati, a glad stvara nervnozu i manju produktivnost. Donosimo vam dva recepta za odličnu tjesteninu koje morate probati odmah! Jednostavni recepti kojima ćete premostiti tjedan na brzi i fini način.

Penne s graškom

 Skuhajte tjesteninu penne rigate (dobar su izbor i školjkice ili conchiglie te orecchiette) i sačuvajte malo vode od kuhanja. Narežite i na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckana četiri češnja češnjaka i svježu papričicu, te po želji tanko narezane komadiće slanine i mrkve. Nakon dvije minute dodajte smrznuti grašak i 200 grama pasirane rajčice te pržite dok grašak lagano ne porumeni. Dodajte malo vode u kojoj se kuhalo tijesto, zatim tjesteninu i parmezan. Ako je umak pregust, dodajte mu još malo vode od tijesta.

Proljetna pašta

U zdjelici razmutite dva jaja, posolite i popaprite te dodajte 200 g  vrhnja za kuhanje i parmezana po želji. Dok se tjestenina kuha, odvojite dvije žlice vode i dodajte mješavini jaja i umaka u zdjelici. Kuhanoj tjestenini dodajte malo vode od kuhanja, svježi špinat i umak iz zdjelice. Sve kratko izmiješajte na laganoj vatri, pospite nasjeckanim orasima i poslužite uz matovilac.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.